FSMVÜ | Yayınevi

FATİH SULTAN MEHMET VAKIF
ÜNİVERSİTESİ YAYINLARI

Kitaplar  >>  Mimarlık  >>  ISLAH 2019: 2. Uluslararası İslami Mimari Mirası Konferansı, Mamur Çevre ve Gelecek
308 TL
İslam medeniyeti, kendisini düşünce, şiir, musikî vb. kadar mimarîde de inşa etmiş bir medeniyettir. Ve bugünden geriye dönüp baktığımızda bu medeniyeti ve onun somut göstergeleri olan şehirleri bize taşıyacak olan en esaslı envanter kategorisinin mimarî eserler yekûnu olduğu aşikârdır. İşte bu düşünceler çerçevesinden ve bu hassasiyetler eşliğinde baktığımızda, ilki 2017 yılında Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’da, Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi Mimarlık ve Çevre Tasarımı Fakültesi bünyesinde gerçekleşen ve Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi akademik kadrosunun destek vermiş olduğu Uluslararası İslamî Mimari Miras Konferansı çok daha önem kazanmaktadır. Konferansın ikincisini Mamur Çevre ve Gelecek alt başlığı altında Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi’nde, Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi Mimarlık ve Çevre Tasarımı Fakültesi’nin işbirliği ile gerçekleştirmiştir.
Yazar(lar)
978-605-2386-17-0