FSMVÜ | Yayınevi

FATİH SULTAN MEHMET VAKIF
ÜNİVERSİTESİ YAYINLARI

Kitaplar  >>  Genel Konular  >>  Uluslararası Itrî Sempozyumu (Bildiriler) = International Itrî Symposium
120 TL
Vefatının 300. yılı dolayısıyla, UNESCO Türkiye Millî Komisyonu’nun girişimiyle 2012 yılı, UNESCO tarafından “Uluslararası Itrî Yılı” olarak kabul ve ilân edildi. Bunun üzerine, UNESCO Türkiye Millî Komisyonu ve Medeniyetler İttifakı Türkiye Eşgüdüm Başkanlıkları öncülüğünde uluslararası boyutta bir Itrî Sempozyumu düzenlenmesine karar verildi. “Uluslararası Itrî Sempozyumu”, Türkiye’den ve farklı ülkelerden yirmi sekiz müzik-bilimci, araştırmacı ve sanatkârın bir araya geldiği, Itrî hakkındaki araştırma, inceleme ve yorumların paylaşıldığı kapsamlı bir faaliyet oldu. Uluslararası Itrî Sempozyumu tebliğ ve belgelerini ihtivâ eden bu kitap, Itrî’yi daha iyi tanımak ve anlamak için önemli bir kaynak teşkil etmektedir.
Yazar(lar)
ISBN